Forvirret? eller bare unødvendig nervøs?

Vi har nylig vært hos volvat for og få svar på hvorfor jeg får sjeldnere og sjeldnere mensen og ingen eggløning. Fikk et svar av gynokologen der, men etter jeg googlet litt da jeg kom hjem fant jeg fort ut at jeg egentlig ikke har noe svar på hva som er galt med meg alikevel.

Legen sa at det bare var eggløsning som var mitt problem. Fikk beskjed om og trene i 4 mnd for og se om det skjedde noe. hvis ikke så skulle jeg få pergotime. Tok en ultralyd undersøkelse og jeg hadde mange egg sa han, og det kunne jeg jo se selv også. Eggstokkene var propp fulle av egg, og det forklarer også sprengingen jeg har i eggstokkene daglig. Ellers så alt fint ut. Jeg tenkte ikke mer over det og var lykkelig over at jeg hadde så mange egg. Helt til jeg kom hjem og fikk googlet det litt.

Google resulterte i at jeg begynner og lure på om det er PCO eller PCOS jeg har? Jeg har masse egg (som legen sa) så de kan ikke bestemme seg for hvilket som skal slippe hver mnd. han nevnte aldri noe om cyster. Syntes ikke jeg fikk noe ordentlig svar på det jeg reiste dit for, og derfor lurer jeg på hva det er som feiler meg? er det mulig at det er pco eller pcos som er problemet mitt? Noen som har opplevd lignende? *frustrert*

4 kommentarer

mammakissa

06.01.2012 kl.22:39

jeg har hadde mye problemer med cyster på eggstokkene for noen år siden. Men etter en operasjon ble jeg kvitt det. Jeg har egentlig aldri tenkt over det. Men kan godt hende jeg ikke blir gravid så lett. For vi har ikke brukt noen prevansjon de siste 2 årene, men ble først gravid for et år siden. Og det var, som jeg har skrevet her før, etter at jeg hadde begynnt å trene hardt, daglig. hmmm.. jaja, jeg håper hvertfall dere blir gravide snart! gleder meg veldig til den dagen du kommer med et innlegg om at du endelig er gravid :) krysser fingrene!

Min vei til målet.

06.01.2012 kl.22:43

Jeg vet ingen ting om dette, men jeg ville virkelig tatt en telefon til han til uken å sagt at jeg ønsket å starte på pergo med en gang siden det presser med så mange egg, og du vil jo gjerne få mensen snart..

Hvis han er en forståelses full og god lege vil han hvertfall gi deg noe som gjør at egga slipper..

Det er hvertfall ikke bra å gå lenge med masse egg uten mensen :/

Uansett, hadde du hatt pcos så hadde han nok sett det på ultralyden :)

framineoyne

06.01.2012 kl.23:24

Tror ikke du skal bekymre deg,for du tok jo ultralyd,og hvis det hadde vært cyster der,hadde du nok fått beskjed. Hva trening angår,er jeg litt usikker,på om DET er fasiten.Men nå har jo disse klinikkene drevet med dette en stund da,og de vet nok hva de driver med vil jeg tro,så mulig det har noe for seg :) Uansett,lykke til videre. Og et lite tips på veien...nettet er bra til myyyye fint,men ikke les alt...eller tro på alt...da ville jeg heller ringt klinikken din... for det er ikke alt en får svar på.En går istedet og blir bekymret/forvirret. Lykke til.

Prøver selv -> mulig resultat :-)

07.01.2012 kl.11:42

Var vell litt i samme situasjon som dere i høst. Jeg hadde gått uten prevensjon i over 1,5år da vi tilslutt fikk henvisning til Medicus. Der ble det tatt ulike blodprøver, ultralyder osv. Heldigvis ble det ikke konstantert noe alvorlig feil, annet enn at problemet var at jeg ikke hadde eggløsning, noe man er avhengig av å ha dersom en ønsker å bli gravid. Vi gikk 1,5år og forsøkte på egen hånd, men til ingen nytte.. og der kom jo svaret, at jeg nettopp ikke hadde eggløsning. Han forklarte oss at det ikke var noe galt, men at i og med at jeg hadde gått på prevensjon sammenhengende siden jeg var 16år, mente han at "Tannhjulet hadde rustet, og prosessen hadde stoppet". Jeg trengte en tablettkur, for å få i gang tannhjulet igjen, og nå er jeg endelig gravid :-)

Vet absolutt hvor frustrerende og trist dette føles ut! En føler seg så utrolig hjelpesløs.. verden føles til tider meningsløs og urettferdig, der folk og venner rundt seg meddeler at de er gravid, men at det absolutt ikke var planlagt.. Så sitter vi, et ungt og friskt par som har forsøkt i mange mange år! Men krysser fingrene på i deres tilfelle også, at det kun må små enkle grep til for å få eggene til å løsne :-) Anbefaler Medicus i Tr.heim på det sterkeste! Utrolig fantastiske folk! Utrolig hjelpsom, støttende og tar deg som pasient på alvor uansett situasjon og alder. Jeg kviet meg litt fordi jeg kun er 21år, og samboeren 23år. Vi var redde for at andre tenkte "De er jo så unge selv, de får ta tiden til hjelp". Men slik var de absolutt ikke på denne klinikken :-)

Lykke til videre, vi krysser fingrene for dere :-)

Skriv en ny kommentar

PRØVER OG BLI GRAVID

PRØVER OG BLI GRAVID

19, Oslo

Vi er et ungt par som prøver og få barn. Vi har vært prøvere siden Juni 11 og har siden da møtt mye motgang. Jeg har fått påvist at jeg ikke får eggløsning, og etter utallige legetimer har vi enda ikke fått hjelp. Nå håper vi på og finne noen som ønsker og hjelpe oss! Kontakt: Lagerbarn@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits