KNUSTE DRØMMER

Hei igjen!
Jeg ser dere titter innom enda. Joda, her er jeg igjen, men dårlige nyheter og fortelle..

 Da jeg var hos legen sist gang fikk jeg beskjed om at jeg ikke fikk lov av han og bli mamma. Han fortalte meg det at det kunne jeg ikke finne på, for da skulle han ringe barnevernet. Jeg ble så klart veldig sint fordi han ikke kunne gjøre jobben sin og ta blodprøvene, for og sjekke om jeg hadde hatt eggløsning. Han tviholdt rekvisisjonen min, og jeg følte noen sekunder at jeg bare kunne gi opp. Til slutt fikk jeg den, med en trusel om at han skulle ringe medicus og si at de ikke kunne hjelpe meg, det var jo trossalt bra at jeg ikke fikk eggløsning for jeg fikk jo ikke lov av han og bli gravid! og ja, han sa det på den måten!

Jeg har en bakrunn for 4-5 år tilbake med mye angst og deprisjoner, men ting har forandret seg kraftig! Jeg vet jo selv veldig godt om min bakgrunn, men når ting er 95% bedre nå enn for 4-5 år siden, så burde det vært skrevet noe annet i journalene. Ja, det hender seg at jeg har det litt vondt, men jeg er et menneske. Angst og deprisjoner må man leve med. Men i følge han får jeg ikke lov og ha en normalt liv. Jeg går ikke på noen som helt tabletter, funker som normalt i hverdagen, Men jeg har en bakgrunn på meg som jeg ikke får gjort noen ting med.

Jeg dro hjem gråtene og ringte min samboer som var på jobb. Han ble like frustrert som meg og ringte medicus og fortalte hvordan ting var, og at de kom til og få en mail fra legen min. Jeg byttet også lege samme dag, og 14 dager senere hadde jeg heldigvis en ny lege. Dro på sykehuset og tok blodprøvene, dama der var sur og sa at jeg ikke fikk ta de prøvene der, det måtte jeg gjøre hos fastlegen. Var det helg og legekontoret var stengt var det min feil at jeg hadde syklusdag på den dagen .. Blodprøvene ble tatt og vi slo oss med ro om at medicus hadde hørt på hva vi hadde sagt.

Men 1 mnd senere får vi et brev, jeg var da i gang med min 3 enkle og siste pergokur. Som jeg også venter på resultat av - fredag 24.August. I brevet sto det at medicus ikke ville fortsette med enkel stimulering (pergo) og at forholdene ikke ligger til rette for assistert befrukting. Og hvis de skulle hjelpe oss med noe mer så måtte vi skaffe oss papirer på at ting ikke er som for 4-5 år siden. Men hvor skaffer man sånne papirer? papirer på hvordan jeg føler det og oppfører meg, det er jo ikke nok med hva familie og venner sier? Legen, som ikke en gang var legen min lenger hadde sendt medicus journalen min for 4-5 år tilbake om hvordan jeg var da, og hva mine problemer var!

Vi ga opp en stund. Jeg hadde ikke noe håp i det heletatt før jeg begynte og søke litt på nettet. Fant en side med asssistert befruktning i Danmark og tok kontakt med dem. Fikk vite litt priser og hva slags undersøkelser jeg måtte ta i norge før de kunne svare på hvilken behandling vi skulle få. De samme prøvene som ble tatt på medicus. Vi har nå vært i kontakt med medicus og de skulle sende oss alle prøvesvar. Om denne prøveperioden misslykkes og jeg ikke får eggløsning av meg selv i september sender vi papirene til klinikken i Danmark.

Dette var litt fra oss, har desverre ingen gode nyheter og dele med dere i dag heller....

23 kommentarer

Linn Jeanette

21.08.2012 kl.01:19

Stå på! Dette må ordne seg for dere! <3

21.08.2012 kl.03:20

Nei fy faen er dt mulig? Saksøk den drittlegen! Fyttikatta!
Herlighet, en lege skal da vel ikke kunne si noe slikt ? Selvsagt kan du få lov til å være mamma. Depresjon og angst er faktisk noe som bare blir mer og mer vanlig. Det finnes ikke uvanlig, og hvorfor skal det stoppe deg i å få bli mamma ? Nei vet du hva, nå ble jeg provosert her. Som du sier selv, så har du det også bedre nå.. Jeg tror og mener du hadde blitt en flott mamma. Stå på. Klem

kiloforkilo

21.08.2012 kl.09:12

Huff..det var ikke noe gøy å høre. Hadde jeg vært deg hadde jeg tatt kontakt med min nye lege og snakket med han/henne. Sagt det som det var og spurt hva du kan gjøre for å BEVISE at du ikke er slik du var for 4-5 år siden. Hvis de vil ha bevis for det, bør vel noen lege eller slikt ha et svar på hvordan du kan bevise det. Lykke til iallefall, og alle mine gode tanker og tryllestøv for at du skal ha eggløsning denne perioden her sendes til deg <3
Det var trist å lese.. Jeg visste ikke at det fantes slike kaldhjertede mennesker!! Lykke til

21.08.2012 kl.11:50

Jeg blir forbanna når jeg leser dette. Jeg har lest at 1/3 av ungdommer sliter med psykiske problemer. Alt du har lider av angs kommer ikke til å gjøre deg til en dårlig mor. Det er kjempe urettferdig hvordan du blir behandlet. Jeg regner med at du kunne gått til en psykolog og at hun kunne skrevet et skriv om hvordan tilstanden din er nå og at du ikke sliter med disse problemene lengre. Veldig bra at dere kan få hjelp i Danmark, men oppførselen de sin er til å spy av. Krysser fingrene for at du blir gravid denne mnden ;)

Fucoc

21.08.2012 kl.12:28

Jeg hater å høres kjip ut, men i stedet for å bli dritt sur på legen sin - som ikke har noe imot deg, men handler utifra det han syntes er forsvarlig - bør du ikke ta et lite blikk innover og forsøke å ta det han sa til deg? F.eks. stille deg selv noen spørsmål: Hvorfor vil jeg har barn nå? Hvorfor er det viktig for meg?

Ikke fordi jeg tviler på at du har grunner, men bare for å stoppe opp og tenke litt.

Når det kommer til å kvitte seg med stempel som "engstelig og deprimert" bør du kontakte fastlegen, be om henvisning til psykolog og ta en samtale med ham for å bli erklært friskmeldt. Det er mest sannsynlig den raskeste og mest overbevisende måten og kvitte seg med denne typen stempling; og det er ingen dum måte å bruke tiden på, for et slikt stempel vil aldri gagne deg uansett hva det gjelder.

Lykke til videre :)

Marita

21.08.2012 kl.12:45

Lykke til! Det ordner seg nok til slutt :)

~Spiresnart~

21.08.2012 kl.16:15

I all verden. Vet ikke hva jeg skal si, jeg. Jeg sliter med angst, og gikk tilogmed til psykolog da jeg ble gravid, men her er det ingen som har sagt noe som helst på det. Under hele svangerskapet har ikke legen nevnt angsten en eneste gang i forhold til babyen. Håper virkelig at ting ordner seg for dere. Stå på!! Masse klemmer.

Ida

21.08.2012 kl.16:45

Uff for en forferdelig oppførsel av legen! blir helt satt ut jeg. Kryser fingrene å håper på at det klaffer og at dere får hjelp ;)

-K-

21.08.2012 kl.19:12

Herlighet det der er jo helt vilt!!! hjelpes... Uff, håper det løser seg for dere i Danmark :))

framineoyne

21.08.2012 kl.23:18

Uffameg! :(

Dette var så absolutt ingen hyggelig lesning! :(

Nei,nå fikk jeg vondt av dere! Håper vikrelig det ordner seg,og at dere får hjelp i Danmark.Er det storkklinikk,eller CFC dere skal på eller? Er jo andre der og da,å velge i :)

Jeg har vært på Stork selv,så lurer du på noe om det,bare spør :)

Lykke til videre :)

PRØVER OG BLI GRAVID

22.08.2012 kl.16:10

framineoyne: Klinikken heter Dansk fertilitetsklinikk bare :) Prisene var ikke skyhøye der, og passe derfor yppelig for lommeboken. Hehe.

Lotte Olsen - Fotoblogg

24.08.2012 kl.13:20

Helt alvorlig? 4-5år er lang tid. Mye forandrer seg! Jeg har også en litt sånn "dum" tid bak meg, og jeg gikk også til psykolog da jeg var 14-16år, men ingen lege har noen gang sagt til meg at jeg ikke får ha barn. Jeg syns dette var ganske uproffesjonelt av legen din, og trekke inn ting så langt bak i tid når du tydeligvis har lagt det bak deg. Skal du ikke få gå videre med livet ditt liksom? Herlighet altså, vet nesten ikke hva jeg skal si...

Jeg har hørt om andre som har dratt til danmark på fertilitetsklinikk grunnet at de ikke fikk hjelp her i Norge. Hjelper de deg ikke her, så hjelper de deg nok der! :)

Kristin

29.08.2012 kl.01:05

Det er det teiteste jeg har hørt, herregud! Du har da vell like mye rett til å bli mamma du som alle andre, si til legen din at han kan ikke si noe sånt og KREV unnskyldning!! Spesielt når du har så lyst på barn, synes jeg du skal snakk til legen, skriv ett brev om at du faktisk ble lei deg av det han sa.. Håper du får det til i Danmark!! Ønsker dere masse lykke til, dere får det til til slutt! :-))

Thea

04.09.2012 kl.23:35

Nå vet ikke jeg hvordan ting er, men om du har hatt angst og depresjon i alvorlig grad har du kanskje vært hos psykolog? Og det må jo ha vært grunn for at du fikk slutte å gå dit? Hvis ikke, så er det vel psykologer som har med psyken til folk og gjøre så om du trenger nye papirer eller papirer på at du er frisk må det vel gå ann å gå til en psykolog og snakke me han/hun noen ganger å bli vurdert på ny og få noen papirer der? :) Dessuten er det ikke lov å sende jornaler uten tilatelse fra deg, Uansett grunn, leger har ikke engang lov å se i din jornal fra tidligere tidspunkt med mindre du ber om det. Jornalen din er din, du bestemmer alt! Leger er bare pliktige til å skrive ting i den slik at du vet et senere tidspunkt kan be noen se i den om noe plager deg som har plaget deg tidligere. Så at noen kan nekte deg og ta blodprøver fordi noe står i jornalen finner jeg jo MEGET merkelig! Du får ha lykke til videre uansett! Og jeg tror å skaffe seg papirer på at du er frisk er veldig lurt uansett om du blir i norge eller får gjort noe i danmark, bare for å være sikker på at du ikke risikerer at de tar fra deg ungen!

Ronja Chanel

05.09.2012 kl.15:15

Stå på videre :)

theas0fie

05.09.2012 kl.15:56

Utrolig bra blogg! Du tar kjempe fine bilder :)

Linda

01.10.2012 kl.21:08

Syns dette her er helt forferdelig! At noen kan behandle folk på denne måten. Fikk helt vondt i magen av dette. Jeg er mamma selv og har slettet med deprisjon i mange år før jeg fikk barna, men har vært frisk i noen år nå. Men syns ikke din lege kan nekte deg dette, herregud!

Alt ordner seg til slutt, krysser fingrene for dere !!
Hvorfor drar du ikke til en psykolog som "friskmelder" deg? Er jo sånn du får bevist at ting er anerledes, og psykolog er billigere enn å dra til Danmark ;)

PRØVER OG BLI GRAVID

02.10.2012 kl.21:55

Kafo: Uansett om jeg blir "friskmeldt" er det 25 års aldersgrense for assistertbefrukting i Norge!
Men jeg tenkte at da kan du vel bruke medicua igjen? Siden de bare måtte vite at ting ikke var som for 4-5 år siden før de hjalp deg igjen? Nei ikke vet jeg, høres ut som en vanskelig situasjon. Vet hvordan det er å lengte etter et barn...

PRØVER OG BLI GRAVID

03.10.2012 kl.13:10

Kafo: Hadde det vært så lett. Er 25 års aldersgrense der også, men vi skal så klart høre med legen hva sykehus i norge kan gjøre for oss - før vi tar alle beslutninger i denne saken.

Skriv en ny kommentar

PRØVER OG BLI GRAVID

PRØVER OG BLI GRAVID

19, Oslo

Vi er et ungt par som prøver og få barn. Vi har vært prøvere siden Juni 11 og har siden da møtt mye motgang. Jeg har fått påvist at jeg ikke får eggløsning, og etter utallige legetimer har vi enda ikke fått hjelp. Nå håper vi på og finne noen som ønsker og hjelpe oss! Kontakt: Lagerbarn@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits