FERTILITETSBEHNADLING MED LAVT BUDSJETT?

Det med økonomi har jo vært et pungt som har holdt oss litt tilbake med fertilitetsbehandlingen. Vi har jo vært på utallige legetimer, og hos to private klinikker, og det er jo ikke gratis. Når jeg tenker etter så tror jeg faktisk vi har brukt ca 10 000 kr på legetimer og den lille behandlingen vi har fått. Synes det er vondt og tenke på hvor mange penger vi kunne spart, om vi hadde blitt tatt på alvor med en gang! Det er trossalt mange penger, som kunne vært brukt på ordentlig behandling!

Etter og ha sjekket ut litt priser i forbindelse med Danmark-turen ble jeg veldig skremt. Det så ut til og bli kjempe dyrt bare og reise dit. Men etter og ha satt med ned og sjekket ut forskjellige klinikker, hotell og reisemåter har vi kommet frem til en tur med lavtbudsjett! Sikkert fler der ute som synes dette med penger kan være vanskelig i en sånn situasjon - og tenkte derfor at jeg skulle dele noen tips med dere.

1.Det første jeg gjorde var og se på klinikker. Jeg fant klinikken Danfert (Link) som jeg syntes så veldig bra ut. Klikket meg inn på priser for og sjekke opp mot noen andre klinikker. Prisene var igrunn greie, og enkelte behandlinger var gratis med henvisning fra egen lege. Den første konsultasjonen var også gratis med henvisning. Det neste steget var og få legen vår til og skrive en henvisning, og det gjorde han. Det vil si at det eneste vi må betale for på klinikken er den siste prøven jeg mangler; en smear (celle) prøve for 200 kr. Vi fylte ut skemaene på nettsiden og vi ble enige om en time til konsultasjon.2. Det neste steget var og finne et sted og sove. Med så lang reisevei ønsket vi og tilbringe mer enn en dag i Danmark, sånn at vi kan kose oss litt som kjærester også. Det trengs i en sånn situasjon! Hotell i to netter kan jo være kjempe dyrt, men etter og ha sjekket ut litt fant vi frem til coop hotellkupp. Vi handler på coop og samler da inn poeng med medlemskortet, og i løpet av de to årene vi har handlet der har vi samlet opp nok penger til og betale hotellet. Prisene er også veldig fine, om du ikke skulle ha samlet opp nok poeng til hele summen.


3. Så var det reisen. Valget sto mellom og fly eller kjøre selv. Vi tok turen på nettsiden til norwegian for og sjekke ut prisene på lavpris-kalenderen. Ble overasket over hvor billig det var, men prisene forandret seg hele tiden. Da hotell og time på klinikken var bestillt, hadde prisene på flyturen blitt dyr den dagen, og det ble billigere for oss og kjøre selv. Heldige som vi er, spanderer svigerfar en tank med drivstoff - så denne reisen slipper vi unna med 600-1000 kr tur/retur. Det blir billigere enn om vi skulle flydd den dagen.


Nå er det ikke mange dagene til vi drar - vi grugleder oss!

12 kommentarer

Amalie♥♥

10.02.2013 kl.18:14

Heihei

Lykke til videre med bloggen :) Den var utrolig fin :)

Jeg er på plass 21 på kristiansand toppliste så vist du vil ha mere oppmerksomhet på bloggen din så gå inn på bloggen min å meld deg på linke runden :) Her er link til å melde seg på : http://amyface.blogg.no/1360499417_linkerundeee__d.html#comment

ivfbarn

10.02.2013 kl.18:33

Kjempebra innlegg!

Vi er i samme situasjon som dere, vi skal og på privat klinikk nå i februar faktisk.

Koster enormt mye, bare flybillettene for oss to til første samtale koster oss 5500kr! Så kommer hotell i tillegg! Det er forferdelig ergelig at det er så dyrt, blir nesten sint å lei bare ved tanken..

Hvordan er prisene i Danmark i forhold til prisene i Norge?

Endride

10.02.2013 kl.19:39

Hei, spireliten

Jeg ville bare si at du har en nydelig blogg :)

Sunniva Lykke

10.02.2013 kl.20:10

Lykke til!

PRØVER OG BLI GRAVID

10.02.2013 kl.20:10

ivfbarn: Jeg er ikke helt sikker på hva prisene er iforhold. Men jeg vet at det er en del dyrere i norge. Inseminasjon er ihvertfall mye billigere i Danmark.

Vi velger danmark fordi vi ikke fikk hjelp her i norge. De har også 25 års aldersgrense på ivf i norge, mens den er 18 i Danmark :-)

Mademoiselle Emilie

10.02.2013 kl.20:11

Masse lykke til!

framineoyne

10.02.2013 kl.20:52

Weeee!!!! Så moro!!!! :)

Håper virkelig dette går bra for dere nå! Jeg står på sidelinja og heier for full hals! :)

Nærmer seg turen nedover,og jeg ønsker dere masse lykke til! :)

ivfbarn

10.02.2013 kl.21:27

Det er vel dyrere i Norge ja..

Etter å ha vært til utredning og kikkehulls operasjon for å se om alt var som det skulle, fikk jeg høre at jeg var for ung og hadde for høy bmi for å få hjelp!

Så derfor går vi privat, de har ikke noe alder- eller bmi grense på den klinikken vi skal på :)

Blir spennende å følge dere på deres vei mot en spire, samtidig som oss :)

PRØVER OG BLI GRAVID

10.02.2013 kl.21:41

ivfbarn: Det med BMI har jeg hatt problem med også.. Har bmi på 31, håper de godkjenner det i Danmark!

PRØVER OG BLI GRAVID

10.02.2013 kl.21:42

framineoyne: Takk for det! Heier på dere også :-)

PRØVER OG BLI GRAVID

10.02.2013 kl.21:42

Mademoiselle Emilie: Tusen takk!

ivfbarn

10.02.2013 kl.22:31

Jeg har bra mye høyere bmi enn deg, og fikk beskjed om at den må være under 35!

Masse lykke til i Danmark, håper det ordner seg for dere nå! Blir spennende å se på oppdateringer etter dere har vært i Danmark :)

Skriv en ny kommentar

PRØVER OG BLI GRAVID

PRØVER OG BLI GRAVID

19, Oslo

Vi er et ungt par som prøver og få barn. Vi har vært prøvere siden Juni 11 og har siden da møtt mye motgang. Jeg har fått påvist at jeg ikke får eggløsning, og etter utallige legetimer har vi enda ikke fått hjelp. Nå håper vi på og finne noen som ønsker og hjelpe oss! Kontakt: Lagerbarn@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits