PCO OG METFORMIN

Da vi var i Danmark fikk jeg beskjed om at jeg har PCO - ikke påvist cyster, men "opphoping av egg. Disse eggene er også dårlige, siden det blir så mange av dem! For og stabilisere eggstokkene, og eggproduksjon fikk jeg metformin. Tabletter som egentlig er beregnet for diabetikere, men også blitt vanlig blant pasienter med pco. Når man er litt overvektig, og har pco blir blodsukkeret ustabilt, og dette har da innvirkning på eggløsning. 

Metformin har også vist seg og gi mindre sjansje for abort, noe som er økt risiko når man har pco. Legen fortalte oss at 4- av 10 par blir gravide innen 3 mnd med metformin. Desverre er det sånn at du må gå på tablettene lenge for evnt. resultater. Det er også bivirkninger på tablettene som kvalme, oppkast, diarè og vektnedgang (siste nevnte er positivt med tanke på overvekt=dårlig fertilitet). 

Selv har nå trappet opp fra 1 tablett til 3, og jeg har heldigvis ikke fått noen forferdelig kvalme. Blir svimmel, små kvalm og uvel om jeg ikke spiser nok. Desverre er jeg forferdelig tørr i halsen, og sliter med diarè en sjelden gang. Men jeg holder motet oppe. Det er ikke noe forandring i syklus, fikk endelig mensen nå - med en syklus på 43 dager. Men som nevnt over her, tar det tid. Planen fremmover er at jeg skal ta de tablettene til jeg ikke har mer (typ. april/mai) blir jeg ikke gravid innen da, så får jeg pergotime og en El sprøyte for og sette i gang eggløsning når eggene er store nok. Da har vi 36 timer på og komme oss til Danmark der vi skal få inseminasjon. 

Da vi var i Danmark så fikk de jo vite at jeg har gått på pergo en gang før, men den dosen jeg fikk den gangen var visst alt for lav! Du skal ha antall mg tabletter per kg du har.. Utrolig kjedelig og tenke på, men nå får vi ihvertfall riktig hjep - og gud så spennende det er!!!!


10 kommentarer

karolinenb

12.03.2013 kl.17:31

Utrolig fin blogg, med mange fine bilder:) Kommenter veldig gjerne tilbake :)

Ingvild

12.03.2013 kl.18:50

Sender deg gode tanker!

Vi slet i 2 år før vår lille spire satt, vet hvor altoppslukende og utrolig frusterende prøvingen kan være, det virker jo som om 'alle' rundt en blir gravide nesten uten å prøve engang! Godt å se dere får hjelp, masse lykke til!!

:)

12.03.2013 kl.19:04

Så spennende at ting skjer, krysser virkelig fingrene for deg. Har selv prøvd i nesten tre år og her fikk jeg ikke eggeløsning eller regelmessig mensen og mannen hadde dårlig sæd. Men etter tips fra ei venninne som var i samme situasjon som meg. Hun anbefalte noen produkter som heter eqology. Det er en drink du drikker vær dag og to tabletter . Vi begynte begge to på disse og gav det til mennene våre. Hun har prøvd i 7 år og jeg i 3 år. Vi fikk i tillegg en hormon kur, men begge ble gravid på første forsøk :D jeg har aldri i hele mitt liv hatt regel messing mensen, men etter jeg begynte på den kuren , så ble den helt regel messing. Var bare en liten anbefaling. Lykke til, håper spiren sitter, uansett Åssen måte :D

Marie

13.03.2013 kl.05:15

Kjempe velskrevet blog! Har ikke blogg lenger selv, men har fått om en kjempe god konkuranse! Premien er et gave kort, så den er verdt å bli med på! Kanskje du har flaks? :-D

gulllilje

13.03.2013 kl.07:59

Godt at dere er i gang nå ikke minst får den rette hjelpen! Lykke til, de neste mnd blir spennende ;)

Merethe

13.03.2013 kl.22:20

Kjære bloggger! Vi jobber med en spøreundersøkelse om blogging. Alle som deltar i markeds undersøkelsen får et gave kort som premie for deltagelse. Kan du hjelpe oss? :-)

Renate

18.03.2013 kl.06:45

Hei!!! Jeg bare liker denne siden kjempe godt! Du er så flink. Kanskje jeg skal lese denne fast? Jeg har ikke blogg, men jeg har en lenke som er veldig bra. Det er en konk jeg akkurat har funnet. Du kan vinne gave kort på to tusen kroner! Delta nå du og da!!! Kanskje du er heldig!!!

A

26.03.2013 kl.20:49

Bra at dere har fått hjelp! men gjør noe for overvekten? Tror du blir lettere gravid om du jobber aktivt med å få bort kgene :)

Cathrine

31.03.2013 kl.20:38

Hei,

Jeg og min mann prøvde i 2år å bli gravide.

En venninne anbefalte meg å gå til en healer som heter tom Olsen i Lier. Jeg var veldig skeptisk, men siden hun ble gravid 2 uker etter hun var der så tenkte jeg å prøve. Etter en måned sitter jeg nå med en positiv graviditetstest. Helt sykt! Flere som har blitt gravide av å gå til han. Verdt å prøve?

Cathrine

31.03.2013 kl.22:31

Hei,

Jeg og min mann prøvde i 2år å bli gravide.

En venninne anbefalte meg å gå til en healer som heter tom Olsen i Lier. Jeg var veldig skeptisk, men siden hun ble gravid 2 uker etter hun var der så tenkte jeg å prøve. Etter en måned sitter jeg nå med en positiv graviditetstest. Helt sykt! Flere som har blitt gravide av å gå til han. Verdt å prøve?

Skriv en ny kommentar

PRØVER OG BLI GRAVID

PRØVER OG BLI GRAVID

19, Oslo

Vi er et ungt par som prøver og få barn. Vi har vært prøvere siden Juni 11 og har siden da møtt mye motgang. Jeg har fått påvist at jeg ikke får eggløsning, og etter utallige legetimer har vi enda ikke fått hjelp. Nå håper vi på og finne noen som ønsker og hjelpe oss! Kontakt: Lagerbarn@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits