Dagbok; 7+5 - Det å være gravid.

Det er helt rart hvordan kroppen forandrer seg når man er gravid. For noen uker siden hadder jeg ingen symptomer utenom ømme bryster og hyppig vannlating, lite visste jeg om at det skulle dukke opp fler! Uka etter ultralyden (ca uke 5) fikk jeg utrolig dårlig matlyst, men i slutten av uka, og begynnelsen av uke 6 ble dette til kvalme - en "sultenkvalm" følelse. Jeg var konstant sulten og kvalm,og tanken på mat gjorde meg enda værre. Måtte trykke i meg mat, for det var det eneste som hjalp mot kvalmen. Kvelden var værst, med en kvalme som ikke gikk over uansett hvor mye jeg spiste.

Den har fortsatt over i uke 7, men det begynner og bli mye bedre. Jeg er ikke lenger så "sulten-kvalm" men jeg er uggen og må spise ihvertfall hver andre time, helst oftere. Spiser jeg nok gjennom dagen blir ikke kvalmen alt for ille på kvelden. Nå skal det sies at jeg ikke klarer så mye mat da, en halv yoghurt eller et knekkebrød er nok. Blir mett med en gang, og sulten igjen med en gang. Spiser jeg for lite blir jeg kvalm, spiser jeg for mye blir jeg kvalm/brekker meg. Jeg brekker meg av alt, alt fra ekle tanker til vonde lukter. Æsj.

Likevel er det stor stas og være gravid. Det er så rart og tenke på at det er en liten spire inne i magen min, som vokser seg stor og sterk av min næring. Da gjør det ikke noe om jeg er litt dårlig, det kunne vært mye værre. Nå er jeg kjempe spent på ultralyd om en uke, og håper på og se et hjerte slå. Er så spent på om jeg blir satt frem eller tilbake igjen.

2 kommentarer

Maylen

12.09.2013 kl.14:36

Kvalme, brekninger og oppkast er ikke gøy ! Er i uke 15 og er ennå sengeliggende. Håper du er heldig og slipper unna det værste, lykke til med svangerskapet:)

Catrine

14.09.2013 kl.13:27

Uff, det er slitsomt. Nå kom jeg på den ekle følelsen av å være "fyllesyk" og sulten hele tiden, og brekke seg av alt. Den følelsen husker jeg fortsatt skikkelig godt. Men det er SÅ verdt det! :)

Skriv en ny kommentar

PRØVER OG BLI GRAVID

PRØVER OG BLI GRAVID

20, Oslo

Vi er et ungt par som prøver og få barn. Vi har vært prøvere siden Juni 11 og har siden da møtt mye motgang. Jeg har fått påvist at jeg ikke får eggløsning, og etter utallige legetimer har vi enda ikke fått hjelp. Nå håper vi på og finne noen som ønsker og hjelpe oss! Kontakt: Lagerbarn@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits